Filtrare dupa
Pret
lei lei
Tip Produs
Producator
mai multi... mai putini...
Garantie
Tip detector
Imunitate la animale
Wifi intrusion
Tip sistem
Filtrare
Toate produsele din topul vanzarilor
Detectoare de fum

Detectoare de fum

Detectoare de fum

Detectoarele de fum sunt dispozitive importante pentru siguranța locuințelor și clădirilor, care detectează prezența fumului în aer și emit un semnal sonor puternic pentru a alerta ocupanții asupra posibilelor incendii. Aceste dispozitive sunt alimentate de baterii sau sunt conectate la rețeaua electrică și sunt instalate de obicei pe tavan sau peretele superior, în zonele de tranzit sau de așezare a persoanelor.

Detectoarele de fum utilizează o varietate de tehnologii pentru a detecta fumul și a activa alarmele. Unele dispozitive utilizează senzori optici, care detectează particulele de fum care trec printr-un fascicul de lumină și emit un semnal sonor puternic atunci când o anumită concentrație de fum este detectată. Alte dispozitive utilizează senzori electrochimici, care detectează particulele de fum prin intermediul unei reacții chimice și emit un semnal sonor puternic când fumul este detectat.

Detectoarele de fum pot fi dotate și cu alte funcții și caracteristici, cum ar fi indicatori vizuali sau alarme cu lumină, pentru a ajuta persoanele cu deficiențe auditive să fie alertate în caz de incendiu. De asemenea, există detectoare de fum interconectate, care sunt legate între ele prin cabluri sau wireless, pentru a asigura o alarmă rapidă și uniformă în întreaga clădire.

Detectoarele de fum sunt importante pentru prevenirea incendiilor și protejarea vieții și proprietății. Este important să se verifice și să se testeze regulat dispozitivele pentru a se asigura că funcționează corespunzător și că bateriile sunt înlocuite la intervale regulate.

Urmariti-ne pe Facebook